Στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Σιβηρία για τη Μόσχα και ο πιλότος του αεροπλάνου προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση λόγω της αιφνίδιας επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Κίρα Γιάρμις.

"Ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε και βρίσκεται στην εντατική" δήλωσε η Γιάρμις. "Πιστεύουμε ότι ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε με κάτι που ανακατεύτηκε με το τσάι του. Δεν ήπιε τίποτε άλλο σήμερα το πρωί".

?ι γιατροί δήλωσαν ότι το δηλητήριο απορροφήθηκε γρήγορα από τον οργανισμό του λόγω του ζεστού ροφήματος στο οποίο τοποθετήθηκε".

ο πρακτορείο ειδήσεων Tass επιβεβαίωσε ότι ο Ναβάλνι εισήχθη στην εντατική της τοξικολογικής μονάδας των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου του Ομσκ στη Σιβηρία.

Ο Ναβάλνι, είναι ο κύριος αντίπαλος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

ι αναφορές του στην κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία και δημοσιεύσεις του κατά της διαφθοράς κυκλοφορούν ευρέως μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και αυτός είναι ο λόγος που υποστεί κι άλλες επιθέσεις κατά της σωματικής του ακεραιότητας στο παρελθόν.

ο 2017 τον είχαν ψεκάσει με αντισηπτικό στα μάτια την ώρα που έβγαινε από το γραφείο του.