Tην προφυλάκιση των έξι Αφγανών (τέσσερις ηλικίας 19 ετών και δύο ανήλικοι 17 ετών) που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία του εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος και της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα (κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος) για τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, αποφάσισε σήμερα ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Οι κατηγορούμενοι, που απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα στη Μυτιλήνη, αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αμφισβητούν και τον τρόπο με τον οποίο έγινε η ταυτοποίησή τους.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή, ο μοναδικός μάρτυρας που υπέδειξε τους κατηγορούμενους, ανήκει στην φυλή Παστούν, η οποία διώκει την φυλή Χατζάρα (στην οποία ανήκουν οι ίδιοι εκ των κατηγορουμένων) και, όπως ισχυρίζονται, δεν ήταν δυνατόν να διακρίνει καθαρά τα πρόσωπά τους και να τα ταυτοποιήσει μέσα από τις εικόνες χαμηλής ανάλυσης που του επιδείχθηκαν.

trong>Κάνε like στη σελίδα του freeopinion.news στο Facebook 

Η υπεράσπιση επίσης ζήτησε να πραγματοποιηθεί τεστ ενηλικότητας για τους τρεις εκ των κατηγορουμένων, με τον ισχυρισμό πως διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν πως είναι και ανήλικοι, ασχέτων αν στη χώρα μας καταγράφηκαν ως ενήλικες.