Το lockdown έχει χαλαρώσει λόγω click away, κομμωτηρίων και λοιπών αγορών λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ωστόσο, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις παραμένουν ίδιοι σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τον αριθμό των επιβατών στα αυτοκίνητα. Επομένως, ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα για το όριο επιβατών στα οχήματα θα συνεχίσει να ισχύει και τις μέρες των γιορτών.

Πιο αναλυτικά:

Αρχικά, όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να αιτιολογούν την έξοδό τους με το απαραίτητο SMS στο 13033 ή τα σχετικά έγγραφα μετακίνησης.

τα ΙΧ και τα ταξί επιτρέπεται να βρίσκονται ο οδηγός και ένα ακόμα άτομο.

Ο περιορισμός αυτός βέβαια δεν ισχύει για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, αφού τα μέλη της ίδιας οικογένειας είναι όλη τη μέρα μαζί στο σπίτι.

Ακόμα ένας επιβάτης μπορεί να επιβαίνει στο αυτοκίνητο στην περίπτωση που χρειάζεται βοήθεια για να μετακινηθεί ο δεύτερος επιβάτης.

Στα διπλοκάμπινα επιτρέπονται μέχρι και δύο άτομα πλέον του οδηγού. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα μικτής χρήσης αλλά και τα τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Το όριο επιβαινόντων μπορεί να υπερβεί μόνον εφόσον πρόκειται για ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου δεν είναι δυνατή.