Καταιγισμό δηλώσεων είχαμε σήμερα από τον πρώην υφυπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, ο οποίος κυριολεκτικά καταβαράρθωσε την απόπειρα λειτουργίας της αντικαπνιστικής γραμμής 1142 και κατηγόρησε τους υπευθύνους ως πρωτεργάτες διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγα λεπτά, ο Παύλος Πολάκης καταγγέλει ως ψευδείς της καταγγελίες πολιτών στη γραμμή 1142 ότι συνελήφθη καπνίζοντας σε πολλά και διαφορετικά σημεία του κέντρου των Αθηνών, και δηλώνει πως πρόκειται για στοχευμένες ενέργειες εναντίον του.

Ο υφυπουργός Υγείας αφενός δήλωσε ότι έχει κόψει το κάπνισμα προ πενταλέπτου αφετέρου ζήτησε να προσδιοριστεί άμεσα η αφετηρία των ψευδών σε βάρος του καταγγελιών και ζήτησε προθεσμία ενός μηνός για να εμφανίσει πλήρες άλμπουμ φωτογραφιών βουλευτών εξαρτημένων από τη νοσογόνο συνήθεια του καπνίσματος.

Ως αποδεικτικό της αθωότητάς του δε κατέθεσε στην εισαγγελία Αθηνών υπεύθυνη δήλωση μετανοίας και απεξάρτησης, καθώς και φωτογραφία της φουμέρνουσας Ντόρας Μπακογιάννη στα εγκληματολογικά εργαστήρια του ΚΕΘΕΑ.

Η κυρία Μπακογιάννη δεν προέβη σε δηλώσεις.

ληροφορίες από το στενό περιβάλλον της αναφέρουν πως περιορίστηκε στη φράση "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά"