Την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, η αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη γίνεται για να διασφαλίσει τη σταθερότητα της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης της Τρίπολης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, που έχει υπογράψει η χώρα του με την κυβέρνηση του Φαγέντ Αλ Σάρατζ, δεν θα μπορούν άλλες χώρες να κάνουν γεωτρήσεις στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης χωρίς την έγκριση είτε της Άγκυρας είτε της Τρίπολης.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης πως η Τουρκία θα αρχίσει να εκδίδει άδειες για γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο το 2020, ακολουθώντας τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη και ξεκαθάρισε πως το τουρκικό σκάφος «Oruc Reis» θα αρχίσει έρευνες στην περιοχή.

Να σημειωθεί πως η Άγκυρα έχει ήδη στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Λιβύη για να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας του Φαγέντ Αλ Σάρατζ.

«Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τους συγγενείς μας στη Λιβύη» πρόσθεσε, ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία έχει ιστορικούς και κοινωνικούς δεσμούς με τη Λιβύη.