Την εκτίμηση ότι «τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τον κορονοϊό κινούνται στη σωστή κατεύθυνση για τον περιορισμό της πανδημίας» διατύπωσε την Παρασκευή ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Παράλληλα, εκτίμησε πως θα επιτευχθεί τείχος ανοσίας στο 80%-85% την Άνοιξη του 2022, οπότε και ο ιός θα γίνει ενδημικός.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως «τα νέα μέτρα έχουν δύο διαφορετικές συνιστώσες. Η μια είναι ότι εξωθεί τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί και να γλιτώσει από τα μέτρα απομόνωσης. Τη δεύτερη πρέπει να την εκλάβουν ως μέτρο προστασίας, διότι οι ανεμβολίαστοι δεν είναι μόνο ότι επιτείνουν τη διασπορά της πανδημίας, αλλά κυρίως οι ίδιοι κινδυνεύουν να αρρωστήσουν και να καταλήξουν σε κάποιο νοσοκομείο διασωληνωμένοι ή και να πεθάνουν., όταν έχουν αυξημένη κινητικότητα».

Ωστόσο, επισήμανε ότι για τους πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να ληφθούν πιο στοχευμένα μέτρα. «Η κεντρική ιδέα του διαγγέλματος του πρωθυπουργού ήταν πολύ σωστή, διότι εντόπισε το πρόβλημα στους άνω των 60 ετών πολλάκις», τόνισε.