Mια... περίεργη σχολική χρονιά αναμένεται φέτος τόσο για μαθητές, καθηγητές και δασκάλους, όσο και για τους γονείς.

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τις 7 Σεπτεμβρίου με όλους τους μαθητές, χωρίς εκ περιτροπής μαθήματα αλλά με καθολική χρήση μάσκας.

Αυτό που θα αλλάξει, είναι οι ώρες των διαλειμμάτων, αφού όπως αποφασίστηκε, οι τάξεις θα βγαίνουν σε διαφορετικές ώρες στον προαύλιο χώρων των σχολείων, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμών των μαθητών με παιδιά άλλων τάξεων.

Σύμφωνα με όσα είπε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Ήταν ομόφωνη απόφαση το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα».

Η κ. Κεραμέως  δήλωσε ότι η μάσκα «θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και καθηγητές», τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες, καθαρισμός και η απολύμανση των σχολείων θα γίνονται με μεγάλη σχολαστικότητα και θα παρέχονται αντισηπτικά από τους Δήμους.

Η κ. Κεραμέως διευκρίνησε επίσης ότι η ηλικία των παιδιών που θα υποχρεούνται να φορούν μάσκαγια είναι υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, μαζί με τις συνολικές αποφάσεις για τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπουργείο Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

Τέλος, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση, όπου και εάν χρειαστεί, ανάλογα με τα κατά τόπους επιδημιολογικά στοιχεία.

[embed]https://youtu.be/6rmO16paGRw[/embed]