Ιστορία με λυπημένο τέλος προβλέπεται να γίνει η ελπίδα μας για πιθανή μικρή έστω χαλάρωση των μέτρων τουλάχιστον για τις ημέρες των γιορτών, καθώς η μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό.

Πρώτη κίνηση ήταν η αύξηση των ημερών καραντίνας, στις 10 ημέρες, για τους ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία, και την πρόβλεψη για νέα μέτρα επανέρχεται, που πιθανώς θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ώρες, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία των μαζικών εμβολιασμών.

Η μετάλλαξη του κορονοϊού έχει προβληματίσει τους επιστήμονες, οι οποίοι προβλέπεται να προτείνουν πιο συντηρητικές λύσεις για να αποφευχθεί η διασπορά του νέου στελέχους του ιού και στην Ελλάδα.

καθηγητής κ. Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για το ενδεχόμενο συνωστισμού τις ημέρες των γιορτών, θέτοντας και «προδιαγραφές» για το ρεβεγιόν.

πως είπε χαρακτηριστικά: «Όταν θέλουμε να κάνουμε το ρεβεγιόν, αυτή την οικογενειακή συνάντηση που θα κάνουμε στο σπίτι μας, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι καλά και δεν έχουν εκτεθεί. Όταν γυρίζουμε όλη τη βδομάδα, δεν ξέρουμε σε τι έχουμε εκτεθεί. Στο ρεβεγιόν πρέπει να είμαστε άνθρωποι της ίδιας οικογένειας, που τους γνωρίζουμε και που ήταν υγιείς τον προηγούμενο καιρό».

Με το νέο έτος οι αποφάσεις

Η πολιτεία κάνει προσπάθεια να είναι έτοιμη να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 του Γενάρη. Είναι έτοιμα να ανοίξουν, θα ανοίξουν όμως αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Φαίνεται πως διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις, έχει ελαττωθεί η διασπορά, ελπίζω και αυτή τη βδομάδα να έχουμε καλά νέα για να πάμε στα σχολεία» τόνισε χθες ο κ. Γώγος και διευκρίνισε πως «η επιτροπή κοιτάζει όλα τα δεδομένα και κάνει εισήγηση στην πολιτεία. Έτσι θα γίνει και τώρα. Η εστίαση ακόμα είναι λίγο πίσω. Θα ξεκινήσουμε με πιο απλά πράγματα και σιγά σιγά, δειλά – δειλά θα πάμε και στα υπόλοιπα, αν δεν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων».