Μια απίθανα παράλογη καταδίκη είχαμε στη Ρόδο. Και παρότι όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε πως η δικαιοσύνη είναι τυφλή, διαπιστώσαμε ότι είναι και... "του γιατρού".

Μια 84χρονη γυναίκα καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για αυθαίρετη δόμηση. Όμως, η ηλικιωμένη έχει αποδημήσει εις Κύριον εδώ και 19 ολόκληρα χρόνια!

Το στοιχείο όμως που κάνει ακόμα πιο παράλογη την απόφαση είναι πως η πράξη για την οποία κατηγορήθηκε τελέστηκε μετά τον θάνατό της. Και μάλιστα 12 χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, κατηγορούμενος για το ίδιο αδίκημα ήταν και ο 70χρονος γιος της γυναίκας, ο οποίος πληροφορήθηκε για την καταδίκη τόσο τη δική του και της νεκρής μητέρας του, από την Εφορία, που του ζητά να εξοφλήσει ποσό 10.580 ευρώ, ως βεβαιωμένες οφειλές για την υπόθεση αυτή!

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης από το δικηγόρο του 70χρονου προέκυψε πως παρότι η μητέρα του απεβίωσε το 2000 σε ηλικία 84 ετών, στις 12 Νοεμβρίου 2012, συνελήφθη μαζί με τον γιο της, να προβαίνουν σε αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες και συγκεκριμένα να έχουν καλύψει και επιστρώσει με μπετόν λάκκο 20 τ.μ. με σκοπό τη δημιουργία περίφραξης μέσα σε ιδιόκτητη αναγειρόμενη οικοδομή χωρίς άδεια!

Στη δικογραφία μάλιστ αναφέρεται ότι είχε γίνει και αυτοψία από την Αστυνομία και είχε εντοπιστεί και 70χρονο και η νεκρή μητέρα του στις 10:30 το πρωί της 12ης Νοεμβρίου 2012 να μπαζώνουν τον επίμαχο λάκκο!

Η δε υπόθεση εξετάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου την 1η Μαρτίου 2016 μετά από έκθεση προφορικής μήνυσης που είχε υποβάλει ο αστυνομικός που είχε κάνει την αυτοψία!

Το δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκαν οι κατηγορούμενοι ενώπιόν του, τους έκρινε ένοχους και επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον καθένα εξ αυτών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα.

Ο 70χρονος δήλωσε πως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο επειδή ουδέποτε έλαβε κλήση.

Από τα στοιχεία μάλιστα της δικογραφίας προκύπτει ότι τόσο ο 70χρονος άνδρας όσο και η μητέρα του, είναι πρόσωπα αγνώστου διαμονής και οι κλήσεις επιδόθηκαν στο Δήμο Ρόδου προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία τοιχοκόλλησης.

Ο 70χρονος κατέθεσε έφεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ενώ οι προθέσεις της νεκρής μητέρας του δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί.