Μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα που δυστυχώς φέτος δεν θυμίζει τίποτα από όσα ξέραμε. Περίεργο συναίσθημα. Οι Λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι Εκκλησίες θα μείνουν κλειστές για όλη τη Μ. Εβδομάδα. Οι αποφάσεις ισχύουν για όλους. Η συντριπτική πλειοψηφία ακολούθησε τις εντολές. Μόνο δύο εξαιρέσεις. Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί από κάποιους άλλους, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση.

Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις μεταξύ συγγενών και φίλων την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. Θα γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί. Αυτός θα είναι ο δικός μας Γολγοθάς...

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι από τους ελέγχους της αστυνομίας βρέθηκε σε αποθήκη αδήλωτος 1,5 τόνος αντισηπτικού το οποίο κατασχέθηκε.

Αναφορικά με τις συντάξεις, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε τις ακριβείς ημερομηνίες καταβολής τους, που θα είναι και πάλι διαφορετικές, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός των συνταξιούχων στα ATM των τραπεζών. Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι:

- Στις 22 και στις 24 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ του ΟΤΕ και των Τραπεζών με βάση τον ΑΜΚΑ τους.

- Στις 27 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών.

- Στις 29 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, της ΔΕΗ του ΝΑΤ.

Το κρούσμα που βρέθηκε θετικό σε καταυλισμό Ρομά στην Ξάνθη, δημιούργησε εύλογες ανησυχίες. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, πραγματοποιήθηκαν οι κατάλληλες συσκέψεις και έγινε η οριοθέτηση του χώρου, καθώς πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους οικισμούς στην Ελλάδα. Σήμερα λήφθηκαν 345 δείγματα και μέσα στις επόμενες 18 ώρες θα υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα.