Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος.

Ο Μητροπολίτης θα μείνει σε καραντίνα, ενώ και τα γραφεία της μητρόπολης δεν θα λειτουργήσουν για διάστημα 14 ημερών και κάλεσε τους πιστούς να φοράνε μάσκα εντός και εκτός των Ιερών Ναών.

Ο μητροπολίτης Θεόκλητος, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, συμμετείχε στην πανηγυρική θεία λειτουργία στη οποία συμμετείχαν και αρκετοί ακόμα ιεράρχες, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Την ίδια ώρα, έξω από τον Ιερό Ναό είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Θεσσαλονικείς οι οποίοι περίμεναν, σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να τηρούν καν τις απαραίτητες αποστάσεις, για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου ή να κοινωνήσουν.

trong>

ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, αναφέρει τα εξής:

«Ἡ Ἱερά Μητρόπολις ἀνακοινώνει ὅτι ἀπό χθές, Παρασκευή 30η Ὀκτωβρίου, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος παρουσίασε συμπτώματα ἰώσεως.

Ὑπεβλήθη, λοιπόν, στό τέστ τοῦ COVID – 19 καί εὑρέθη θετικός.

Κατόπιν τούτου ὁ Σεβασμιώτατος παραμένει σέ καραντίνα καθώς οἱ ἰατροί του τόν συνεβούλευσαν καί φυσικά τά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, καθώς ὁ Ε.Ο.Δ.Υ. ὁρίζει γιά τόν Κορωναϊό, θά παραμείνουν κλειστά ἐπί δεκατετραήμερο, πρός ἀποφυγή διασπορᾶς τοῦ ἰοῦ.