Μία "περίεργη συμμαχία" έκανε την εμφάνισή της εχθές στη Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, μέλη ΜΚΟ μαζί με μετανάστες και αναρχικούς, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μπροστά στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το lesvospost.com, λίγο μετά τις 23:00, μέλη ΜΚΟ, μετανάστες και αναρχικοί με πορεία βρέθηκαν στην Επάνω Σκάλα όπου διαμαρτυρήθηκαν για τις επιθέσεις των ΜΑΤ και κάποιων κατοίκων σε βάρος μεταναστών.

Στην περιοχή υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες άφησαν μεν να γίνει η πορεία αλλά δεν επέτρεψαν να γίνουν έκτροπα.

Χθες το πρωί, κάτοικοι της Μόριας και των γύρω περιοχών, πήγαν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και διαμαρτυρήθηκαν χαρακτηρίζοντας «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ότι η συγκέντρωση και η πορεία των αφγανών την προηγούμενη ημέρα πέρασε μέσα από το χωριό τους. Ζήτησαν άμεση αποσυμφόρηση, κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας και έλεγχο των ΜΚΟ και καλύτερη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Αναφορικά με το αίτημα του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, να κηρυχθεί η Λέσβος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η κυβέρνηση απάντησε αρνητικά και ο ίδιος ο περιφερειάρχης δήλωσε απογοητευμένος.