Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN μίλησε το πρωί η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού αναφορικά με την πορεία του κορονοιου στη χώρα.

«Φοβάμαι ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά είναι στο χέρι μας, να μειώσουμε αυτή τη δυσκολία. Για τον καθένα μας μηδενικός κίνδυνος δεν υπάρχει. Κάποιοι θα νοσήσουν οπωσδήποτε, αλλά όσο λιγότεροι είναι αυτοί, τόσο καλύτερα» είπε για τον χειμώνα ο οποίος είναι μπροστά μας.

Τόνισε όμως πως θα καταφέρουμε να είναι λιγότεροι αυτοί οι οποίοι θα νοσήσουν και Αναφορικά με τα σχολεία επισήμανε πως έπρεπε να ανοίξουν Για πολλούς λόγους

Σχολεία

Τόνισε πως ορισμένα πράγματα δεν μπορεί να τα σκεφτεί η πολιτεία και για αυτό το λόγο θα πρέπει ο κάθε ένας πολίτης να προσέχει εκτιμώντας πως κάποια μέτρα έχουν δρομολογηθεί αλλά δεν είναι αρκετά για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο

«Από την αρχή της πανδημίας επιμένω για την απόσταση στα σχολεία, να είναι λιγότεροι μαθητές. Και 5 τμήματα σε όλη τη χώρα να αραιώσουν, κάποιους ανθρώπους θα τους σώσουμε και μία μεγαλύτερη ομάδα δεν θα εκτεθεί σε κίνδυνο. Τα εκ περιτροπής τμήματα αυξάνουν τον κίνδυνο. Εγώ θα έλεγα λοιπόν, άμεσα το κάθε σχολείο να δημιουργήσει και χώρο στο ύπαιθρο όπου θα μπορούν να γίνουν μαθήματα εκεί και με συνεργασία των γονιών και του δήμου να βρεθούν κι άλλοι χώροι, όπως κλειστά μαγαζιά, να βάλεις τα μεγάλα παιδιά για να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις των μικρών», πρόσθεσε η κα Λινού.

Για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές ανέφερε: «Τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της μάσκας, αλλά είναι ο τρόπος που θα τους το πούμε. Να δείτε ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως influencers. Όπως είχαμε το μότο "μπαμπά μην τρέχεις" μπορεί να βγει το "μπαμπά τη μάσκα σου!"»