Η μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις και επιβεβαίωσε τις ήδη υπάρχουσες μηνύσεις, άνοιξε τον δρόμο για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη και τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν

Μιας γυναίκας που γνώριζε όσο λίγοι το σκοτεινό του πρόσωπο του σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα γνώρισε τον σκηνοθέτη το 1999, όταν ήταν 19 ετών και φοιτούσε σε πανεπιστήμιο μεγάλης επαρχιακής πόλης. Γοητεύτηκε από τον ταλαντούχο Λιγνάδη, τον ερωτεύτηκε και ήρθαν πολύ κοντά.

Επί 19 χρόνια μάλιστα μπαινόβγαινε στο σπίτι του, όπου έβλεπε ανήλικα αγόρια και κορίτσια να πηγαινοέρχονται, αλλά δεν είχε καταλάβει το λόγο που ο σκηνοθέτης είχε τόσους προσκεκλημένους. Όταν κατάλαβε όμως τι συνέβαινε, αντέδρασε.

Αν μιλήσεις, θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα
Στην κατάθεσή της, φέρεται πως μεταξύ άλλων ανέφερε πως «το 2016 του είπα “θα πάω στην αστυνομία και θα σε δώσω”.  Κι εκείνος οργησμένος της είπε: “Aν τολμήσεις να μιλήσεις, θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα”.

Η γυναίκα υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι τρομοκρατήθηκε και αποφάσισε να κρατήσει το στόμα της κλειστό. Λίγο αργότερα μάλιστα, φοβούμενη για τη ζωή της σταμάτησε να συναντά τον σκηνοθέτη.