Τη μετάθεση κατά ένα μήνα περίπου της κατατάξεων των στρατευσίμων της επόμενης ΕΣΣΟ νεοσυλλέκτων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι θα εφοδιάζονται και με ένα ειδικό «κιτ» προστατευτικών υλικών που παρασκευάζεται και συσκευάζεται από το Στρατό Ξηράς, καθώς και επιπλέον μέτρα προλήψεως και αντιμετωπίσεως του κορονοϊού τόσο μεταξύ των νεοσυλλέκτων, όσο και γενικότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη μέρα που ανακοινώθηκαν πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση και προστασία του προσωπικού των ΕΔ από το ΓΕΕΘΑ, γεγονός που και αυτό έχει τη δική του αξία.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των μέτρων προλήψεως και αντιμετωπίσεως της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19) ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η κατάταξη των στρατευσίμων της 2020 Γ’ ΕΣΣΟ για τον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία και της 2020 Β’ ΕΣΣΟ για το Πολεμικό Ναυτικό, θα υλοποιηθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιουνίου 2020, κατά την κρίση των οικείων Γενικών Επιτελείων. Την ημέρα κατατάξεως των στρατευσίμων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, θα διανέμεται κυτίο περιέχον αντισηπτικό, μάσκες, γάντια και οδηγίες, σε υλοποίηση των μέτρων προστασίας του στρατιωτικού προσωπικού έναντι της πανδημίας, το οποίο κατασκευάζεται και συσκευάζεται με μέριμνα του ΓΕΣ». Από το υλικό αυτό οι μάσκες κατασκευάζονται από το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (700 ΣΕ) στη Δραπετσώνα, ενώ το αντισηπτικό από την 441 ΑΒΥΥ στον Ταύρο, που είναι αμφότερες Μονάδες του ΣΞ.

Η έναρξη της παραθεριστικής περιόδου των ΚΑΑΥ, ΘΑΝ και ΚΕΔΑ θα επανακαθορισθεί από την 15 Ιουνίου 2020 και αργότερα για τις διακοπές των εν ενεργεία και αποστρατεία προσωπικού των ΕΔ, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Σε ότι αφορά στην κάλυψη τρεχουσών απαιτήσεων, έχει διατεθεί έως τώρα Υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε άλλους φορείς ως ακολούθως, όπως είχε ενημερώσει το www.lawandorder.gr από χθες:

Επ’ ωφελεία του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, του Εργαστηρίου Ιατρικής, του Ινστιτούτου Παστέρ και του ΕΟΔΥ, 8 σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και 16 Μαθητές της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), στο υπουργείο Υγείας.

τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το ακόλουθο προσωπικό:

ια τη στελέχωση Κινητών Ομάδων Δειγματοληψίας,5 αξιωματικοί ιατροί (1 από ΣΞ, 2 από ΠΝ και 2 από ΠΑ) και 5 νοσηλευτές (1 από ΣΞ, 2 από ΠΝ και 2 από ΠΑ).

ια την υποστήριξη της Ομάδας Διαχειρίσεως Κρίσεων του νομού Καστοριάς, 1 αξιωματικός ιατρός του ΣΞ.

ια τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας στο χωριό Σμίνθη, Δήμου Μύκης νομού Ξάνθης, 2 αξιωματικοί ιατροί του ΣΞ και 2 νοσηλευτές του ΣΞ.

π’ ωφελεία του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, 3 αξιωματικοί ιατροί (2 από ΣΞ και 1 από ΠΑ) και 6 νοσηλευτές (3 από ΣΞ και 3 από ΠΑ).

ια τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου, 1 αξιωματικός ιατρός του ΣΞ.

ια τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης,2 αξιωματικοί ιατροί του ΣΞ και 2 νοσηλευτές του ΣΞ.