Το πρωί της Τρίτης, ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν δέχθηκε επίθεση από ενόπλους πειρατές, οι οποίοι απήγαγαν οκτώ μέλη του πληρώματος, 5 εκ των οποίων είναι έλληνες. Ακόμα ένας Έλληνας ναυτικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Το πλοίο είναι το δεξαμενόπλοιο HAPPY LADY το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο ''HAPPY LADY'' Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2ν.μ από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή οκτώ (08), εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματος του.

ξ αυτών οι πέντε (05) είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο (02) υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.