Ο επιβάτης είπε ψέματα στο check-in ότι δεν έχει συμπτώματα, ενώ η σύζυγός του ομολόγησε πως τις προηγούμενες μέρες είχε χάσει όσφρηση και γεύση.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε πτήση της United Airlines από το Ορλάντο της Φλόριντα προς το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Eπιβάτης, o όποιος φέρεται να είχε πρόβλημα στην αναπνοή πριν καν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του κατά τη διάρκεια της πτήσης και έχασε τη ζωή του.

Ο πιλότος του αεροπλάνου, ο οποίος ενημερώθηκε για το τι συνέβαινε στην καμπίνα επιβατών, έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Νέας Ορλεάνης, ώστε να παρασχεθούν στον άντρα οι πρώτες βοήθειες.

αρόλα αυτά, όταν οι άνδρες του αμερικανικού "πρώτο βοηθειών" ανέβηκαν στο αεροπλάνο, διαπίστωσαν πως είχε παρέλθει πολύς χρόνος και οι προσπάθειές τους να σώσουν τον άτυχο ασθενή απέβησαν άκαρπες με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τη ζωή του.

[embed]https://youtu.be/9VIVKaXck3g?t=3[/embed]

Στην έρευνα που ακολούθησε για το περιστατικό, αποκαλύφθηκε πως ο άνδρας είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό πριν από την πτήση και εμφάνιζε συμπτώματα μέρες πριν. 'Οπως μάλιστα γνωστοποίησε η σύζυγός του, είχε εμφανίσει απώλεια της όσφρησης και της γεύσης.

[embed]https://youtu.be/cK_28UR2G1s[/embed]

Το συμβάν έχει προκαλέσει ερωτηματικά αναφορικά με το πώς η αεροπορική εταιρεία χειρίστηκε το γεγονός. Εκφράζονται απορίες για το πώς επιτράπηκε σε άνθρωπο ο οποίος ήταν εμφανώς άρρωστος, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι έτρεμε και ίδρωνε πριν ακόμα ανέβει στο αεροπλάνο, να επιβιβαστεί στην πτήση.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι επιβάτες, οι οποίοι ήταν γνώστες των τεχνικών πρώτων βοηθειών, έσπευσαν σε βοήθεια του άτυχου άνδρα. Ένας εξ αυτών δήλωσε πως δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η τεχνική του «φιλιού της ζωής» οπότε έκανε μαλάξεις στο στήθος του ασθενή και χρησιμοποίησαν συσκευή υποβοήθησης της αναπνοής όπως αυτή που διαθέτουν τα ασθενοφόρα.

Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση είναι ότι, αφού ο άντρας αποβιβάστηκε στη Νέα Ορλεάνη, η θέση στην οποία καθόταν καθαρίστηκε από το πλήρωμα και η πτήση για το Los Angeles συνεχίστηκε!

Η εταιρεία σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει πως η ενημέρωση που είχε κατά τη διάρκεια του περιστατικού ήταν ότι ο άνδρας είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, γι' αυτό το λόγο δόθηκε η δυνατότητα στους επιβάτες είτε να ταξιδέψουν με άλλη πτήση είτε να συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους.