Ευχάριστη ανακοίνωση από τη Downing Street που δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Δείτε τη δήλωση:

Ο πρωθυπουργός έχει πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο για να συνεχίσει την ανάρρωσή του στο Checkers».

Ακολουθώντας τη συμβουλή της ιατρικής ομάδας που τον παρακολουθεί, ο πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει αμέσως στην εργασία του. Θέλει να ευχαριστήσει όλους τους ανθρώπους του St Thomas για τις άοκνες προσπάθειες και τη φροντίδα τους.

Το ιστορικό της νοσηλείας του βρετανού πρωθυπουργού

πρωθυπουργός εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο στις 8 μ.μ. την Κυριακή 5 Απριλίου και στη συνέχεια, την επόμενη μέρα μετά την επιδείνωση των συμπτωμάτων του, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Έφυγε από την αίθουσα ΜΕΘ την Πέμπτη το βράδυ και δημοσίευσε μια σύντομη δήλωση το βράδυ του Σαββάτου για να επαινέσει το προσωπικό στο νοσοκομείο του St Thomas στο Λονδίνο, όπου και νοσηλεύτηκε.

«Δεν έχω λόγια για να τους ευχαριστήσω, τους χρωστάω τη ζωή μου», είπε.

Την Κυριακή το πρωί, ο γραμματέας επιχειρήσεων Αλόκ Σαρμ είπε στην Sky News ότι ο Τζόνσον ήταν «σε πολύ καλή διάθεση » και ότι «σηκώθηκε για λίγο»

Δήλωση της αρραβωνιαστικιάς του

Κάρι Σίμοντς, η αρραβωνιαστικιά του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι οι καιροί «ήταν πράγματι πολύ σκοτεινοί», καθώς ο πρωθυπουργός μαχόταν τον κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα.

Σε ένα tweet μάλιστα ανέφερε: «Υπήρξαν στιγμές την περασμένη εβδομάδα που ήταν πολύ δύσκολες. Η καρδιά μου είναι με όλους όσους βρίσκονται σε παρόμοια θέση, άρρωστοι ή να ανησυχούν για τους αγαπημένους τους. Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν και έστειλαν μηνύματα υποστήριξης. Σήμερα αισθάνομαι απίστευτα τυχερή».