Και τρίτο γεωτρύπανο ανακοίνωσε ο τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν πως θα προμηθευτεί η Τουρκία, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους

Στην ίδια συνομιλία Σημείωσε πως είναι αποφασισμένος να υποστηρίξει τα δικαιώματα του Σαράζ στη Λιβύη

«Δεν έχει αλλάξει στάση μας στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου κι αυτό φαίνεται από τη συμφωνία την οποία υπογράψαμε. Όπως ότι είχαμε δυο γεωτρύπανα πήγαμε και αγοράσαμε και τρίτο. Έχουμε και δυο ερευνητικά πλοία. Έχουμε τώρα και τρία γεωτρύπανα. Λέμε να ξεκινήσουμε εντατικές εργασίες εδώ και με τα ερευνητικά μας πλοία αλλά και με τα γεωτρύπανα μας» είπε ο Ερντογάν στην διάρκεια της ίδιας συζήτησης.

Όπως επίσης ανέφερε ο τούρκος Πρόεδρος για την περιοχή της Λιβύης, είναι σημαντικό να βρίσκεται εκεί η Τουρκία τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά: «Είναι σημαντικό διότι έτσι η χώρα γίνεται αυτή που ελέγχει την περιοχή. Εμείς είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε πιστά τη συμφωνία με τον κύριο Σάρατζ και θα υποστηρίξουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα τη Λιβύης»

«Στρατιώτες, ο πρώτος στόχος σας είναι η Μεσόγειος, ξεκινήστε!», είπε επίσης ο τούρκος Πρόεδρος, θυμίζοντας μία φράση του Κεμάλ Ατατούρκ. «Αυτό σημαίνει κάτι και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό» πρόσθεσε εμφατικά.