Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμος STAR, η 35χρονη η οποία έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση, επικοινώνησε με συγγενή της Ιωάννας και προσπαθούσε να μάθει την κατάσταση της υγείας της, αν υπάρχουν υποψίες για τον δράστη και γενικότερα εξελίξεις για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η 35χρονη με την Ιωάννα γνωρίζονταν, άρα δεν θεωρήθηκε περίεργο, στην αρχή αυτό το «ενδιαφέρον».

Οι κλήσεις όμως συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες, έγιναν «αφόρητες», αφού η δράστης προσπαθούσε να ενημερωθεί για την πορεία των αστυνομικών ερευνών.

Η συγγενής της Ιωάννας έχει δώσει αναλυτική κατάθεση στην αστυνομία για το περιεχόμενο των τηλεφωνικών επικοινωνιών με τη δράστη και πλέον, μετά και την εξέταση των εργαστηριακών ευρημάτων η υπόθεση θα κλείσει σε επίπεδο προανάκρισης και θα ορισθεί δίκη.

Επιπλέον, μιλώντας επίσης στο ΣΤΑΡ, ο δικηγόρος της Ιωάννας Απόστολος Λύτρας, αποκάλυψε πως από τον εργαστηριακό έλεγχο στο φορητό υπολογιστή και στο κινητό της κατηγορουμένης βρέθηκαν στοιχεία ότι η 35χρονη έψαχνε τρόπο να επιτεθεί στην Ιωάννα και μέσα στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε διαδικτυακές αναζητήσεις της κατηγορουμένης οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, αφορούσαν την ακριβή θέση του θαλάμου εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλευτόταν η Ιωάννα.

Επισημαίνεται πως από τη δικογραφία λείπει η κατάθεση της κατηγορουμένης, καθώς δεν έχει δώσει καμία εξήγηση μέχρι σήμερα.