“Φως” στις συνθήκες θανάτου της Ευγενίας Κούτρα, σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη θέλουν να ρίξουν οι Αρχές. Για το λόγο αυτό η Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών ελέγχει τον ιατρικό της φάκελο.

To Star παρουσίασε το πληρεξούσιο που είχε κάνει η σπιτονοικοκυρά στον Μάνο Δασκαλάκη. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, το πληρεξούσιο υπεγράφη στις 24 Φεβρουαρίου του 2017 στη Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, παρουσία συμβολαιογράφου.

Με το συγκεκριμένο πληρεξούσιο η Ευγενία Κούτρα έδινε ουσιαστικά “λευκή επιταγή” στον Μάνο Δασκαλάκη να διαχειρίζεται τα οικονομικά και περιουσιακά της στοιχεία.

Είχε δικαίωμα να διαχειρίζεται τη σύνταξη, τα επιδόματα και ό,τι άλλο έμπαινε στον λογαριασμό της, ενώ μπορούσε να την εκπροσωπεί σε οποιαδήποτε δημόσια, δημοτική ή φορολογική υπηρεσία, γεγονός που αποδεικνύει πως η γυναίκα εμπιστευόταν απόλυτα τον Μάνο Δασκαλάκη.

Ο Μάνος Δασκαλάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Πέτρο Κουσουλό, έκανε λόγο για μία γυναίκα που του είχε μεγάλη αδυναμία, αλλά και ο ίδιος ήταν στο πλευρό της. Για μία γυναίκα που δεν ήταν εύπορη και είχε μόνο ένα ακίνητο και τη σύνταξη.

Μάλιστα ανέφερε πως η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάφορα προβλήματα και ο ίδιος και η Ρούλα της στάθηκαν και ότι δεν υπάρχει περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, καθώς η γυναίκα δεν του έγραψε κάτι και πως δεν είχε κάποιο οικονομικό όφελος από το θάνατό της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, οι συγγενείς της 69χρονης συμφωνούν την εκταφή κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ώρες, ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται έρευνα στο σπίτι του δευτέρου ορόφου στην Πάτρα που έμενε η γυναίκα.

Επιπλέον, οι Αρχές έχουν λάβει τον ιατρικό φάκελο που περιλαμβάνει το δελτίο εισαγωγής δηλαδή όταν μπήκε η γυναίκα στο νοσοκομείο, το ιστορικό και οι παλαιότερες εξετάσεις, οι εξετάσεις τις οποίες έκανε στο νοσοκομείο, τα φάρμακα που πήρε και το πιστοποιητικό θανάτου.

Η 69χρονη εισήχθη στις 9 Σεπτεμβρίου του 2020 στο νοσοκομείο με πυρετό και στη συνέχεια υπεβλήθη σε αρκετές εξετάσεις προτού χάσει τη ζωή της στις 13 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Σύμφωνα με τη ληξιαρχική πράξη θανάτου η αιτία ήταν νεόπλασμα μήτρας και οστεολογικές βλάβες.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί της γυναίκας.