Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 20/10/2020, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά και την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων (667 σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ) κορονοϊού.

Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται αύριο στην Κύπρο, λόγω της ανεξέλεγκτης πλέον αύξησης των κρουσμάτων, αποφασίστηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου να επισπευσθεί και όχι να ακυρωθεί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Νίκος Χαραδαλιάς, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Σωτήρης Τσιόδρας, έγινε επισκόπηση των δεδομένων της πανδημίας, σε συνέχεια των στοιχείων που παρουσιάστηκαν νωρίτερα στο υπουργείο Υγείας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν περιοριστικά μέτρα καθώς επίσης και τοπικά lockdown στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, οι οποίες σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας, είναι η Καστοριά, τα Ιωάννινα και η Θεσσαλονίκη.

Η Θεσσαλονίκη προς το παρόν είναι στο «κίτρινο» του υγειονομικού χάρτη και έπειτα από τα τελευταία δεδομένα δεν αποκλείεται να μετακινηθεί στο «πορτοκαλί», ενώ η Καστοριά και τα Ιωάννινα βρίσκονται ήδη στο «πορτοκαλί» και υπό το βάρος των τελευταίων δεδομένων είναι εξόχως πιθανό να μετακινηθούν στην «κόκκινη» ζώνη, δηλαδή σε μέτρα που παρόμοια με αυτά ενός τοπικού lockdown.