Πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και του Πρωθυπουργού καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, στην οποία παρά το δύσκολο εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον, η ΝΔ διατηρεί μία μεγάλη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ με 19,9% παρά την απώλεια 2 ποσοστιαίων μονάδων για το κυβερνών κόμμα.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται η ανησυχία των πολιτών για τη διαχείριση του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα με ταυτόχρονη ικανοποίηση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Για τα ελληνοτουρκικά, οι γνώμες είναι μοιρασμένες, αναάμεσα σε αυτούς που επιθυμούν διάλογο με την Τουρκία και με αυτούς που αντιτίθενται σε αυτόν.

Καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία.

ε 49,4% έναντι 17,3% του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για Πρωθυπουργός. Παρότι αμφότεροι έχουν απωλέσει ποσοστά, (52,7% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 19,4% για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Σεπτέμβριο), η διαφορά είναι χαώδης, 32,1%.

Πρόθεση Ψήφου

Τη Ν.Δ  θα ψήφιζαν αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή το 38% των ερωτηθέντων ενώ 18,1% θα ψήφιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και τα δύο κόμματα έχουν χάσει ελαφρώς ποσοστά, το ενδιαφέρον είναι πως για πρώτη φορά μετά το 2012, η πρόθεση ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτω από 20%!

Ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός πως η πλειοψηφία των ψηφορόρων του ΣΥΡΙΖΑ (69,1%) δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολίτευση.

Μικρή αύξηση ποσοστού έχουμε στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο λαμβάνει 6,7% από 4,5% που είχε το Μάιο.

Το 56% δηλώνει ικανοποιημένο συνολικά από το έργο της Κυβέρνησης ( 62% τον Ιούλιο). Αν και σημειώνεται αυτή η πτώση , φαίνεται ότι θετική άποψη έχει το 30.9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 73.7% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ ικανοποιημένο δηλώνει το 82.4%.

Τα σημαντικότερα θέματα

Οι δημοφιλέστεροι Υπουργοί