Έξι επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 38.

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού, Σωτήρη Τσιόδρα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα της νόσου, με το σύνολο των κρουσμάτων από τη νόσο στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 1.156. Τα περισσότερα από τα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται στην Αττική.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τα 56 έτη είναι η μέση ηλικία όλων όσοι είναι διασωληνωμένοι τόνισε ο κ, Τσιόδρας υπογραμμίζοντας πως στο 47% ανέρχεται η θνητότητα στις ΜΕΘ από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία μελετών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και σε δομή αστέγων. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ εξετάστηκαν και οι 130 διαμένοντες στη δομή.

Προβαίνοντας σε μία αισιόδοξη εκτίμηση, παρατήρησε πως είναι βραδύτερος ο ρυθμός αύξησης κρουσμάτων στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και άλλες.

Προσοχή στη χλωροκίνη

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επέστησε την προσοχή για τη χλωροκίνη, καθώς όπως είπε σχετίζεται με πολλές παρενέργειες όπως η επιληψία, ακόμη και το κώμα ή και ο θάνατος. Οποιαδήποτε χρήση της χλωροκίνης θα πρέπει να γίνεται απαραίτητα με επίβλεψη ιατρού, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας, υπερτονίζοντας πως επί του παρόντος δεν υπάρχει μαγικό φάρμακο.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση ζευγαριού στις ΗΠΑ που ήπιε χημικά για καθαρισμό ενυδρείου που περιείχαν χλωροκίνη με αποτέλεσμα ο άνδρας να πεθάνει και η γυναίκα να χαροπαλεύει.

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται μέχρι και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων

Παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

O κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά.Επίσης, παρατείνονται έως τις 11 Απριλίου τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας.