Ως παθών και όχι ως συνήγορος παρουσιάστηκε ενώπιον της δικαιοσύνης Καρδιτσιώτης δικηγόρος, ο οποίος εμπιστεύτηκε ποσό 187.000 ευρώ σε έναν Λαρισαίο που ισχυριζόταν πως ήταν εξπέρ στα επενδυτικά.

'Οπως αναφέρει το onlarissa, η υπόθεση εκδικάστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας (10/12/2019) και τιμώρησε τον χρηματιστή με 4 χρόνια φυλάκισης, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο απρόσεκτος δικηγόρος ισχυρίστηκε πως  ο κατηγορούμενος παρουσιαζόταν ως ειδικός στο Χρηματιστήριο Παραγώγων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και τον έπεισε να επενδύσει υποσχόμενος ποσοστό κέρδους ύψους 25%! Υποσχόταν μάλιστα απόδοση κεφαλαίου και τόκων της επένδυσης μέσα σε λίγες μέρες!  Όμως οι μέρες όμως έγιναν μήνες και οι μήνες... χρόνος...

«Έβρισκε διαρκώς δικαιολογίες και κέρδιζε χρόνο» κατέθεσε ο παθών, λέγοντας πως ο κατηγορούμενος κέρδισε την εμπιστοσύνη του επειδή έδινε εγγυήσεις ότι διέθετε μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αφού του είχε επιδείξει και «φουσκωμένα» βιβλιάρια τραπέζης.

«Όσο περνούσε ο καιρός όμως, διαπίστωσα πως όχι μόνο χρήματα δεν είχα πάρει, αλλά ούτε καν κωδικό. Πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα για να αντιληφθώ πως την πάτησα από άγνοια» κατέθεσε ο δικηγόρος.