Αφού μαθήματα όπως η Κοινωνιολογία και τα Καλλιτεχνικά δεν «χωράνε» στα σχολεία της χώρας, το άθλημα του cheerleading, που και πιο κομψό είναι άλλωστε και πιο ευλύγιστο, ώστε να στριμώχνεται, μια χαρά χωράει και μπορεί πλέον να παρουσιάζεται στους μαθητές των ελληνικών σχολείων.

(Με την εγκύκλιο λοιπόν που υπέγραψε στα μέσα Αυγούστου ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Τσαχαλάς, εγκρίνεται η άδεια εισόδου εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ στα ελληνικά σχολεία.)

Κι αφού δημοκρατία έχουμε, πώς μπορούμε να εμποδίσουμε την ελεύθερη διάδοση ιδεών και ιδεολογίων, έστω και ξενόφερτων, όταν μάλιστα συμβάλλουν στην τέρψιν φιλοθεάμονος κοινού.

Ποιοι είμαστε εμείς άλλωστε που θα αντιδράσουμε στη διασύνδεση του αρχαίου και του σύγχρονου αθλητισμού που μπορεί να εξελιχθεί ως νέο πεδίο αναφοράς συγχρονισμού ιδεών και αξιών ενός ιερού παρελθόντος;

ς μην ξεχνάμε, πως κορυφαίο στοιχείο του αρχαίου αθλητικού πνεύματος αποτελούσαν οι έννοιες της καλοκαγαθίας, της ευγενούς άμιλλας και του κάλλους.

όσο μάλλον λοιπόν όταν το.. κάλλος είναι γένους θηλυκού και προβάλλει τα καλογυμνασμένα οπίσθιά του προς καταστολήν οπαδικών παθών.

Η άθληση στην αρχαιότητα, όπως λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε, δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά διά βίου παιδεία, και σκοπός της άσκησης ήταν να διαπλάσει πολίτες «καλούς και αγαθούς» και «τέλειους άνδρες» που θα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην πόλη που τους ανέδειξε. Πώς μπορούμε λοιπόν να φέρουμε αντίρρηση στις αποφάσεις του υπουργείου που αποφάσισε να διαπλάσει αντιστοίχως χαρακτήρες αρσενικών που θα αλλαλάζουν ομαδικά μπροστά σε ένα καλογυμνασμένο κωλαράκι που σείεται και λικνίζεται εμφορούμενο με αρχαία ελληνικά ιδεώδη.

Αυτό λοιπόν, το πνεύμα της αρχαίας άθλησης, συνεχίζει να μας εμπνέει και δημιουργεί το ένα σύγχρονο Κίνημα που αναζητεί την ιδεολογική και πνευματική μας συγγένεια με την αρχαιότητα, δυστυχώς όμως μόνο μέσα στη σφαίρα της μυθολογίας.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε θα εντάξουμε κι εμείς τη μυθώδη έκρηξη όλου του γυναικείου πληθυσμού για το ανάρμοστο σχόλιο Γαβρόγλου περί στερεοτύπων και αδυναμίας των γυναικών στα μαθηματικά στο πλαίσιο του ιδεοληπτικού παραληρήματος.

ι' αυτό το λόγο προτιθέμεθα να ζητήσουμε ψυχιατρική εκτίμηση όλων των κυριών που θεώρησαν το σχόλιο Γαβρόγλου σεξιστικό, αλλά θεωρούν το cheerleading απλώς άλλο ένα άθλημα και όχι τρόπο μέσω του οποίου η γυναίκα χρησιμοποιείται ως θέαμα.

Διδασκόμαστε βέβαια τόση φιλοσοφία, κοινωνιολογία και καλλιτεχνικά στα ελληνικά σχολεία, που ίσως ήρθε ο καιρός να εντάξουμε και λίγο χαβαλέ στα εκατοντάδες σχολικά πρωταθλήματα και αγώνες.

Τι στο καλό;

ζάμπα το μάθαμε το "νους υγιής εν σώματι υγιεί"; Ας το κουνήσουμε λιγουλάκι....

Άντε, βρε, καλορίζικα! Και με χορό της κοιλιάς το 2022.