Λοιπόν, τα πολλά λόγια είναι φτώχια!

Το να είσαι ξερόλας είναι στάση ζωής.

ερολισμός είναι η παθογενής εκείνη κατάσταση κατά την οποία ο πάσχων πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να εκφέρει μια άποψη σε οποιοδήποτε θέμα και οι υπόλοιποι οφείλουν να τη σεβαστούν, επειδή είναι αυθεντία.

ξερόλας είναι ο άνθρωπος που τον αντιμετωπίζουμε με συμπάθεια, επειδή αυτό που λέει το πιστεύει ακράδαντα, δεν μπορεί ούτε καν να διαννοηθεί ότι υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να κάνει λάθος.

Τα αίτια

ξερόλας θέλει να κερδίζει τις εντυπώσεις και έχει την ικανότητα να αρπάζει πληροφορίες από αριστερά και δεξιά, τις οποίες μπορεί να μην πολυκατανοεί, αλλά έχει την ικανότητα να τις συγκρατεί στη μνήμη του και να τις ανασύρει με ευκολία!

τσι, όταν βρεθεί σε μια συζήτηση σχετική με το θέμα, προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις, αραδιάζει τις ελλιπείς γνώσεις του και την αμφίβολη αλήθεια του.

πειδή δε δεν πολυκαταλαβαίνει τι είναι αυτό που λέει, όταν τον ρωτήσεις λεπτομέρειες ή ζητήσεις διευκρινίσεις, επιστρατεύει την ατάκα “φίλε μου, εγώ αυτό άκουσα, αυτό σου λέω”, τουτέστιν “μη ρωτάς πολλά, αρκέσου στην έγκυρη πληροφορία μου και βγάλε τον σκασμόοο!”.

Η μέθοδος

ροκειμένου να γίνει περισσότερο πειστικός για την πληροφορία που σου εκμυστηρεύεται, ο ξερόλας χρησιμοποιεί κάποια δοκιμασμένα στερεότυπα όπως:

σε με να γνωρίζω καλύτερα τα πολιτικά παιχνίδια (επίκληση στην αυθεντία του), 3 σετ των δέκα επαναλήψεων με 12κιλα (αδιαφορία για την συντακτική σταθερότητα της φράσης, αφαιρούμε ρήμα και υποκείμενο, συμπύκνωση της πληροφορίας).

ντάξει, είναι γνωστό προ πολλού ότι ο Χ είναι μασόνος (επίκληση στη διαχρονικότητα (;) της γνώσης – εγώ, πού διάολο ζούσα και δεν το γνώριζα ετούτο).

ο ξέρεις ότι πήραμε 32 πυραύλους από την Κίνα που κόστισαν 1.253 δισεκατομμύρια και τους δώσαμε τον έλεγχο του 29,3% της ΔΕΗ και ο υπουργός ενόπλων δυνάμεων πήρε μίζα μια βίλα στην Εκάλη; (επίκληση στη βαρύτητα της αναλυτικής/λεπτομερέστατης πληροφόρησης – για να τα λέει τόσο αναλυτικά, θα το έχει ψάξει που να πάρει ο διάοολος – αμ, δε που το ‘χει ψάξει).

χιιιι ,ρε βλάααακα, δεν λένε ποτέ σε μια γυναίκα ότι τη βρίσκουν γλυκιά (δικέ μου, έφτασες στο σημείο να κάνεις τον ξερόλα να αγανακτήσει και να αρχίσει να βρίζει, προφανώς έκανες κάτι πολύυυυυ στραβό).

ίλε μου, εγώ την έχω φάει την ΠΙΑΤΣΑ με το κουτάλι, άκου με που σου λέω (επίκληση στην πανίσχυρη γνώση του πώς λειτουργεί η ΠΙΑΤΣΑ).

Η θεματολογία

σωστός ξερόλας, ο ξερόλας που σέβεται τον εαυτό του, ο ξερόλας with balls, δεν έχει ταβάνι στα πεδία συζητήσεων όπου επιλέγει να καταθέσει τις αδιαμφισβήτητες απόψεις/πληροφορίες του!

στόσο έχει μερικά αγαπημένα τόπικς! Είναι αυτά τα τόπικς που είναι σε γενικές γραμμές και τα πιο δημοφιλή.

ο καλύτερό του έχει να κάνει με τις γυναικές (όταν πρόκειται για άνδρα ξερόλα). Ξέρει τα πάντα! Πώς πρέπει να φερθείς, τι τους αρέσει, ποια είναι τα προφανή κλειδιά για να τις κατακτήσεις και που εσύ ο κακομοίρης δεν τα γνωρίζεις (ρε συυυυ, αυτή ξέρεις τι θέλει τώρα για να πέσει; Θέλει λίγο φτύσιμο, φτύσε την λίγο και θα δεις).

να άλλο χοτ τόπικ είναι σίιιιγουρα η πολιτική.

ρόκειται για θέμα που ειδικά τον τελευταίο καιρό μονοπωλεί το ενδιαφέρον και ο ξερόλας οφείλει να δώσει τις δικές του απαντήσεις για το πώς μπορεί να σωθεί η μητέρα Ελλάδα από την κρίση που τείνει να την καταπιεί κου λου που... κουλουπού.

έρει από πριν τι γίνεται με το ευρώ, τα δάνεια, τα μνημόνια, ξέρει ποια κόμματα εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα, γνωρίζει τους μοναδικούς 2, 3 πολιτικούς που διαφέρουν από τους υπόλοιπους και μπορούν να γίνουν σωτήρες, γνωρίζει κάθε πιθανή διαπλοκή κ.ο.κ.

Αλλά, αν νομίζετε ότι κάπου εκεί σταματάνε οι γνώσεις του αφθέντικ ξερόλα, είστε πολύ γελασμένοι!

ξερόλας γνωρίζει πότε έγινε η μάχη του Χέιστινγκς (και όχι Χάστινγκς) που έφερε τους Νορμανδούς στην Αγγλία, γνωρίζει από πυρηνική φυσική, αλλά και από διατροφή. Ξέρει τα πάντα για φυσιοθεραπείες, να προτείνει θεραπεία κάθε ασθένεια που μπορεί να σου τύχει, να σου συνταγογραφήσει ματζούνια για να σου περάσει η γρίπη, όπως επίσης μπορεί να σου πει ποια είναι η καλύτερη μουσική του κόσμου, να προβλέψει ποιος 15χρονος ποδοσφαιριστής θα γίνει ο νέος Μέσι, να μαντέψει πότε πρέπει να σηκώσεις τα λεφτά σου από την τράπεζα, γιατί την επόμενη μέρα θα έρθει η δραχμή και άλλα τέτοια χρήσιμα!

κατάλογος είναι τεράστιος και περιλαμβάνει απόλυτες γνώσεις στη βιολογία, τα μαθηματικά, τις τέχνες, τα γράμματα, τον Νίτσε, το ντιτζέιινγκ, τον Πάολο Κοέλο, την ποίηση – από εδώ και πέρα κόβω τα άρθρα γιατί γίνεται ανυπόφορα κουραστικό – κβαντομηχανική, νανοτεχνολογίες, κίνημα των μπιτνικ, εκκρεμές του φουκώ, ροκοκό, ανδρική μόδα για την ανοιξιάτικη κολεξιόν 2020-2021!

α σταματήσω καλύτερα ε;

H αντιμετώπιση

ξαρτάται. Αν ο ξερόλας δεν είναι φίλος, χέστηκες, δεν του δίνεις καμία σημασία, τον αποφεύγεις. Δεν ασχολείσαι μαζί σου, κοινώς τον αντιμετωπίζεις ως αόρατο.

α πράγματα γίνονται δυσκολότερα όταν είσαι υποχρεωμένος να τον υποστείς για κάμποση ώρα και δεν μπορείς να ξεφύγεις με τίποτα! Τότε επιστρατεύεις το οπλοστάσιό σου σε καταφατικές εκφράσεις όπως “μάλιστα”, “τι λες, ρε παιδί μου”, “άντε ρε, για σκέψου”, “χμμμ, πολύ ενδιαφέρον”, “οοοκ, θα το έχω υπόψη”, ενώ ταυτόχρονα κοιτάς το ρολόι ή παίρνεις τηλέφωνο κάποιον φίλο και κάνεις ότι προέκυψε κάποιο σημαντικό θέμα και πρέπει να φύγεις άμεσα.