Κορονοϊός και καιρός να ξεχάσουμε όσα ξέραμε για τα κομμωτήρια.

νέα πραγματικότητα που επιβάλλει η πανδημία απαιτεί ασφαλείς συνθήκες για όση ώρα θα παραμένουμε στο χώρο.

Θα φτιάχνουμε δηλαδή μαλλί με την ψυχή στο στόμα, και όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού και η χρήση μάσκας τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες θα είναι απαραίτητο αξεσουάρ.

Τέρμα λοιπόν και το κουτσομπολιό στα κομμωτήρια, αφού από τις 4 Μαΐου θα λειτουργούν με απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας τα 2 μέτρα, ενώ οι επιχειρήσεις θα οφείλουν να συμπληρώνουν κατάλογο με ραντεβού και θα τον δείχνουν στα ελεγκτικά όργανα.

Όλα όσα ισχύουν για τα κομμωτήρια θα ισχύουν και για τα κέντρα αισθητικής. Εκεί μάλιστα υποχρεωτική θα είναι και η χρήση γαντιών μιας χρήσης για εργαζόμενους. Το δε ωράριο απελευθερώνεται από 7 το πρωί μέχρι 10 το βράδυ και το Σάββατο 7 το πρωί με 9 το βράδυ.

Τέλος, θα ισχύουν οι περιορισμοί των τετραγωνικών μέτρων, δηλαδή για καταστήματα μέχρι 20 τετραγωνικά θα μπορούν να βρίσκονται εντός 4 άτομα. Αν το κατάστημα είναι 100 τετραγωνικά θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι 12 άτομα.

Επίσης, στο χώρο αναμονής τόσο των κομμωτηρίων όσο και των κέντρων αισθητικής, δεν θα υπάρχουν πλέον περιοδικά (ούτε κουτσομπολιά για τους celebrities δεν θα μαθαίνουμε), ενώ οι γυναίκες που θα βάφουν τα μαλλιά τους την ώρα της αναμονής θα κάθονται σε εξωτερικό χώρο (ευτυχώς που καλοκαιριάζει, γιατί μια πνευμονία την είχαμε σίγουρη, κορίτσια).

Ιδιαίτερη όμως προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, επειδή κατά το στέγνωμα ο αέρας περιστρέφεται και διαχέεται στο χώρο.  Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε ο αέρας να ανανεώνεται (είχαμε δεν είχαμε, την πνευμονία δεν τη γλιτώνουμε).

Απαραίτητο αξεσουάρ των εργαζομένων στα κομμωτήρια, εκτός από τη μάσκα, θα είναι και τα γάντια, τα οποία μάλιστα υποχρεωτικά θα αλλάζονται παρουσία του πελάτη.

υσικά, ως δεδομένη υποχρέωση είναι και η αλλαγή ρόμπας και πετσέτας (για καλό και για κακό λοιπόν, ας έχει η καθεμιά μας τη δική της).

Η κ. Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθήνας-Πειραιά ( ΕΙΝΑΠ), προτείνει, να αφήσουμε να περάσει κάποιο διάστημα μέχρι να περάσει το πρώτο αμόκ εισβολής στα κομμωτήρια, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και μετά να κλείσουμε το ραντεβού μας.

Αντε, τώρα να σου έχει φτάσει η ρίζα μέχρι το σαγόνι κι εσύ να προσπαθείς να κάνεις υπομονή.