Σύμφωνα με το patrisnews.gr, την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του δημάρχου Πύργου, κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου ότι συγγενείς και άτομα που σχετίζονται με τους ασθενείς που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους κυκλοφορούν αμέριμνοι, παρά το γεγονός ότι τους έχει δοθεί σαφής οδηγία να παραμένουν σε κατ΄οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές με τρίτα πρόσωπα.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, παρουσίασε επίσης την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Πύργου και μεταξύ άλλων τόνισε την έλλειψη που υπάρχει σε υλικά απαραίτητα για την πρόληψη από τον ιό, ενώ για μία ακόμα φορά έδωσε έμφαση στο χαμηλό αίσθημα ευθύνης των πολιτών.

«Σε πολλές περιπτώσεις είναι χαμηλό το αίσθημα της ευθύνης. Δεν υπάρχει μια αρχή την οποία όλους αυτούς που έχουν έρθει σε επαφή με τα κρούσματα και ανήκουν στην κατηγορία που πρέπει να είναι σε καραντίνα, να τους παρακολουθεί.

m>Αυτή η πράξη είναι αδίκημα με βάση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Υπάρχει η λίστα αυτών που είναι σε καραντίνα και πρέπει να ελέγχονται κατά διαστήματα. Κυκλοφορούν σε υπηρεσίες, καφενεία κ.λπ. Μου έχει γίνει καταγγελία για συγκεκριμένα πρόσωπα και έχω πράξει τα δέοντα. Κάποιες κακές συνήθειές μας είναι δολοφονικές».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊου στην πολη του Πύργου: «Έχει πέσει η κίνηση των πολιτών. Δεν επισκέπτεται κόσμος τον Πύργο. Είναι το αναγκαίο κακό και ήταν αναμενόμενο να συμβεί».