Φρουρούμενη εξακολουθεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο η 27χρονη που εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της στην παραλία της Πάτρας, με συνέπεια να εντοπιστεί νεκρό.

Ο δικηγόρος της κ. Γιάννης Αποστολόπουλος, δήλωσε πριν από λίγο στο OPEN:

?ήμερα θα έχω ευκαιρία να μιλήσω μαζί της πιο διεξοδικά. Βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο" και επεσήμανε πως η κοπέλα βρίσκεται σε σύγχυση.

?ην εγκυμοσύνη την προχώρησε συνειδητά. Δεν ήθελε να διακόψει την κύηση. Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει την εκδοχή ότι ήθελε να φονεύσει το παιδί, θεωρώ ότι δεν υπάρχει ότι δεν υπάρχει άλλη εκδοχή από την οργανική ψυχική και σωματική διαταραχή που προκαλεί ο τοκετός σε μία γυναίκα. Ζητάμε το αδίκημα της παιδοκτονίας κι όχι ανθρωποκτονία".

Ο συνήγορος της 27χρονης ανέφερε ακόμα πως η νεαρή γυναίκα είχε ενημερώσει τον πατέρα του παιδιού για την εγκυμοσύνη, αλλά και για την απόφασή της να μην προχωρήσει σε έκτρωση και να φέρει το έμβρυο που κυοφορούσε στη ζωή.

?ον είχε ενημερώσει ότι θα το κρατήσει το παιδί, πως θα συνέχιζε την κύηση κι αυτός δεν ήθελε. Αυτός ήταν και ο λόγος που χώρισαν. Δεν είχαν επαφή έκτοτε. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αφήσει το παιδί λόγω ερωτικής απογοήτευσης".

Ο κ. Γιάννης Αποστολόπουλος υποστήριξε επίσης ότι η γυναίκα άφησε το βρέφος στην παραλία με σκοπό να το βρει κάποιος περαστικός, κάνοντας γνωστή επίσης την πρόθεσή του να ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη με σκοπό τη μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας σε παιδοκτονία.

Ως γνωστόν η δράστις ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι την Τρίτη το πρωί πήγε στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και γέννησε το παιδί με καισαρική τομή.