Να απολογηθεί για ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το 2017, στο οποίο έτρωγε μια νυχτερίδα μπροστά στην κάμερα, αναγκάστηκε κινέζα μπλόγκερ μετά τη ραγδαία εξάπλωση του φονικού κορονοϊού, που έχει συνδεθεί με την κατανάλωση κρέατος νυχτερίδας και φιδιών.

Το βίντεο, που επανήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες,  απαθανατίζει την Κινέζα ταξιδιωτική μπλόγκερ να τρώει μαγειρεμένη νυχτερίδα.

«Είναι φρεσκότατη και το κρέας της είναι σαν του κοτόπουλου» ακούγεται να λέει, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Russia Today.

https://twitter.com/PDChina/status/1221130614310522880

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε όμως, η μπλόγκερ αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, δηλώνοντας πως «απλώς προσπαθούσε να παρουσιάσει τη ζωή των ντόπιων στο κοινό της».

«Δεν ήξερα ότι η νυχτερίδα είναι πηγή ιών… πραγματικά δεν ήξερα ότι είναι επικίνδυνη» είπε, υποσχόμενη να μην ξαναφάει ποτέ άγρια ​​ζώα.

Αξιοπερίεργο είναι πάντως πως προσφάτως κυκλοφόρησε άλλο ένα βίντεο μιας γυναίκας που τρώει μια ολόκληρη νυχτερίδα, κι αυτό το υλικό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό εφόσον ισχύουν οι ισχυρισμοί των επιστημόνων πως ο θανατηφόρος ιός σχετίζεται με την κατανάλωση των συγκεκριμένων ιπτάμενων θηλαστικών.