Διάβημα της Πρεσβείας του Ιράν στο ελληνικό ΥΠΕΞ, μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα στηρίζει και συμφωνεί με την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση κατά την οποία δολοφονήθηκε ο ιρανός ταξίαρχος Σουλεϊμανί.

Συγκεκριμένα, κατά την παρουσία του Υπ. Εξωτερικών κ. Δένδια στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στο δελτίο ειδήσεων με τη Φαίη Μαυραγάνη, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία η οποία είχε μεταδοθεί νωρίτερα από τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνομιλία μεταξύ της δημοσιογράφου του OPEN και του υπουργού των Εξωτερικών.

"Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Επειδή είπατε για το Ιράν κ. Υπουργέ, χτες ο Χρήστος Τσιγουρής εδώ στο δελτίο μας, είπε ότι υπήρξε διάβημα από την Πρεσβεία του Ισραήλ για τη στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού σε σχέση με τη δολοφονία του Σουλεϊμανί. Το επιβεβαιώνετε αυτό;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Από την πλευρά του Ιράν, λέτε.

Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Από την πλευρά του Ιράν, ναι.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μάλιστα, υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά του Ιράν, δεν έχω δει το κείμενο και θα έχω νομίζω σε λίγη ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος ζήτησε να μου μιλήσει. Τον ξέρω τον κ. Zarif, έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, είναι ένας ιδιαιτέρως ευφυής άνθρωπος, καταλαβαίνει ποια είναι η ευρύτερη ελληνική τοποθέτηση, καταλαβαίνουμε εμείς γιατί το Ιράν θέλει σε αυτή τη συγκυρία να μας θέσει τα θέματα με τον τρόπο που αυτό τα βλέπει, θα δούμε τι έχει να μου πει. Με χαρά πάντως θα τον ακούσω.

Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Μάλιστα. Συνεπώς επιβεβαιώνετε ότι υπήρξε διάβημα και μια αντίδραση, να δούμε τι θα σας πει και τι θα πείτε μέσα στην ημέρα.