Η φετινή στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο κεντρο της Αθήνας ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν και τα υπερσύγχρονα γαλλικά αεροσκάφη Rafale τα οποίο πρόσφατα αποκτήθηκαν από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία

Τα μαχητικά από τη Γαλλία έκλεψαν τις εντυπώσεις, καθώς πέταξαν δίπλα στο θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755 του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα Rafale που αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο είναι δικινητήρια μαχητικά, πολλαπλού ρόλου. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να εκτελέσουν ταυτόχρονα αποστολές διαφορετικού τύπου, όπως εναέριας υπεροχής, κρούσης, αναγνώρισης κ.λπ.

lockquote class="td_quote_box td_box_center">

style="clear: both;">Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ»

blockquote>

έρουν συνδυασμό πτέρυγας τύπου Δέλτα και πτερυγίων ελιγμών (canards), κάτι που τους δίνει εξαιρετική ευελιξία και παράλληλα διατηρεί σταθερότητα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τα Rafale έχουν την ικανότητα να ιχνηλατούν έναν στόχο και να εξαπολύουν πύραυλο αέρος-αέρος, χωρίς να χρειαστεί να αποκαλύψει τη θέση του, χάρη στο σύστημα OSF της Thales.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">The pride of #Greece!#HAF #Rafale, #F16 block 52, #Mirage & #Phantom fighter jets flying over Athens. pic.twitter.com/0G7R5HxqdU

? George Mastropavlos (@g_mastropavlos) March 25, 2022