Συναγερμός από τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ερεικούσας, ανοιχά της Ηγουμενίτσας, μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαία Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά ξεκίνησε από το 3ο κατάστρωμα, όπου ήταν παρκαρισμένα φορτηγά και αυτοκίνητα, ωστόσο τα αίτια δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα. Η φωτιά πήρε αμέσως τεράστιες διαστάσεις και ο πλοίαρχος του διέταξε άμεση εγκατάλειψη για να μην υπάρχουν τραυματισμοί ή θύματα.

Ένας από τους 237 επιβάτες του πλοίου ανέφερε στο Mega και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του πως δεν έχουν καταφέρει όλοι οι επιβάτες να μπουν στις λέμβους καθώς υπήρχε κόσμος που κοιμόταν στο γκαράζ.

Οι φήμες εξακολουθούν να ισχύουν και αναφέρουν πως αγνοούνται 10 (κατά άλλους 11) άτομα.

πραγματική εικόνα θα δοθεί μόλις καταφθάσουν τα διασωστικά στην Κέρκυρα όπου θα γίνει η καταμέτρηση των διασωθέντων.

Ανώτατες πηγές με γνώση της επιχείρησης διάσωσης των επιβαινόντων του εν λόγω πλοίου ανέφεραν ότι υπάρχει πληροφορίες για πιθανούς αγνοούμενους, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν δεν γίνει η επίσημη καταμέτρηση επιβατών και πληρώματος.