Συναγερμός από τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ερεικούσας, ανοιχά της Ηγουμενίτσας, μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαία Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά ξεκίνησε από το 3ο κατάστρωμα, όπου ήταν παρκαρισμένα φορτηγά και αυτοκίνητα, ωστόσο τα αίτια δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Μπρίντεζι με 239 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα. Η φωτιά πήρε αμέσως τεράστιες διαστάσεις και ο πλοίαρχος του διέταξε άμεση εγκατάλειψη για να μην υπάρχουν τραυματισμοί ή θύματα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής, το πλοίο «Έλυρος», η φρεγάτα Ύδρα πυροσβεστικά σκάφη και άλλα παραπλέοντα πλοία για να απομακρυνθούν οι επιβάτες.

3>Στην Κέρκυρα οι επιβαίνοντες - Ένας τραυματίας

κόσμος μεταφέρεται με ασφάλεια. Με ιταλικό πλοίο μεταφέρονται αυτή τη στιγμή περίπου 142 στην Κέρκυρα και αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι σε περίπου 2 ώρες.

'Ενας άνδρας-μέλος του πληρώματος, 42 ετών, παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του πάντως δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδου, όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και είναι ασφαλείς.

3>Αυτόπτης μάρτυρας: Γίνεται χαμός

πιβάτης του πλοίου μίλησε στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο.

«Γίνεται χαμός όχι κάτι το ιδιαίτερο. 140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά από ό,τι είδαμε ήρθε από τα γκαράζ». Σύμφωνα με τον ίδιο ορισμένοι από τους επιβάτες κοιμόντουσαν σε αυτοκίνητα στα γκαράζ.

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=P0aj9BuslCs&feature=emb_title[/embed]