Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται η υπόθεση του θανάτου του 10χρονου Μιχάλη Πασχαλάκη πριν από 8 χρόνια στην Μύκονο, με τους δύο ιδιοκτήτες της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και τον οδηγό ταχύπλοου να αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στις 11 Αυγούστου του 2014, στην παραλία Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, όταν το άυχο αγόρι ανέβηκε στη φουσκωτή «μπανάνα», την οποία παρέσυρε ταχύπλοο τοπικής επιχείρησης θαλάσσιων σπορ.

Τον Ιούνιο του 2019, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση σε πρώτο βαθμό, ο χειριστής του μοιραίου σκάφους, ο ιδιοκτήτης και η συνιδιοκτήτρια της επιχείρησης, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη από 5-7 ετών. Τότε, δεν οδηγήθηκαν στη φυλακή, καθώς τους δόθηκε αναστολή στην έφεση.

Στη μνήμη του Μιχαλάκη, έχει ιδρυθεί από τον πατέρα του η οργάνωση Safe Water Sports, ενώ από το 2017 στο Καλό Λιβάδι έχει εγκατασταθεί ένα περίπτερο της οργάνωσης, προκειμένου να ενημερώνονται κυρίως τα παιδιά για τους κινδύνους των θαλάσσιων σπορ και τα μέτρα ασφαλείας που οφείλουν να λαμβάνουν.