Σε διακοπή οδηγήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα το Νοέμβριο του 2020, με κατηγορούμενη την 16χρονη σήμερα κόρη του θύματος και συγκατηγορούμενους της δύο νεαρούς, ηλικίας 16 και 17 ετών.

Ενόσω η 16χρονη απολογούνταν για τη δολοφονία της μητέρας της, δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καλά και απαντώντας σε σχετική ερώτηση της έδρας φέρεται να ανέφερε πως μεταφέρθηκε από τις φυλακές στο δικαστήριο χωρίς να έχει υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης για κορονοϊό και χωρίς να έχει εμβολιαστεί.

Η δήλωση αυτή της κατηγορούμενης, προκάλεσε τη διαμαρτυρία των συνηγόρων περί μη λήψησ μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και το Εφετείο Ανηλίκων – που συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών – διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 28 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της, πάντως, η κατηγορουμένη δεν πρόλαβε να αναφερθεί στις συνθήκες κάτω από τις οποίες τέλεσε το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται.

στόσο, φέρεται ότι αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις που είχε με τη μητέρα:

Με τον πατέρα μου είχα την πιο κοντινή σχέση, τον οποίο έχασα από καρκίνο δύο χρόνια πριν από το συμβάν. Μετά το θάνατο του πατέρα μου οι σχέσεις με τη μητέρα μου δεν ήταν οι καλύτερες».

Στο δικαστήριο νωρίτερα είχαν καταθέσει οι μητέρες των συγκατηρούμενων της κοπέλας, καθώς και γείτονες του θύματος.

Να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη οχτώ ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Μάλιστα, η 16χρονη κόρη του θύματος είχε κριθεί ένοχη για ηθική αυτουργία στη δολοφονία της μητέρας της και οι συγκατηγορούμενοί της είχαν κριθεί ένοχοι ως φυσικοί αυτουργοί.