Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης την απόφαση κυβέρνησης και ειδικών αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός κατά την έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, κυρίως στη διασκέδαση, ως ακολούθως:

Επανέρχεται η μουσική σε καφέ και εστιατόρια και απελευθερώνεται το ωράριο των καταστημάτων που σήμερα κλείνουν από τις 12 τα μεσάνυχτα. Διατηρούνται όμως οι περιορισμοί για καθήμενους θαμώνες.

α μέτρα στα γήπεδα παραμένουν ως έχουν, δηλαδή πληρότητα μόλις 10% ή ανώτατο αριθμό 1.000 ατόμων, ωστόσο το ζήτημα θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

αράταση του πιστοποιητικού εμβολιασμού από 31/1 ως και 7/2, για όσους δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την τρίτη δόση εξαιτίας της κακοκαιρίας.

[embed]https://youtu.be/3EWuG8gZ_ok[/embed]

3>Συνεδρίασε το πρωί η επιτροπή ειδικών

strong>

5>

strong>Οι αρχικές πληροφορίες μετά την συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών ήθελαν να επιστρέφει και η πληρότητα στο 50% στα γήπεδα. Ωστόσο, φαίνεται πως η απόφαση αυτή μένει να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.

επιτροπή των ειδικών κλήθηκε σήμερα Πέμπτη (27/1), να εξετάσει την πρόταση της κυβέρνησης για άρση του ωραρίου στην εστίαση, επιστροφή της μουσικής αλλά μόνο για τους καθήμενους και πιθανή αύξηση της χωρητικότητας στις κερκίδες των γηπέδων στο 50%.