"Δεν είμαι αρνήτρια, απλώς φοβόμουν" δήλωσε η 32χρονη που δεν έστελνε την 11χρονη κόρη της στο σχολείο επί ενάμιση χρόνο, κατά την κατάθεσή της στο Αυτόφωρο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Η 32χρονη Μαρία ανέφερε ότι δεν είναι αρνήτρια, αλλά δεν έστελνε το παιδί στο σχολείο επειδή φοβόταν για τους γονείς της που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

«Προστατεύω τα παιδιά. Τίποτα άλλο. Με απειλούν ότι θα μου πάρουν τα παιδιά. Πάνω από το πτώμα μου. Το παιδί πήγε σχολείο, αλλά δεν μπορεί να πάρει ανάσα από τη μάσκα», είπε η 32χρονη μητέρα.

«Θα το στέλνω το παιδί στο σχολείο υπό το φόβο της πανδημίας. Για το παιδί μου θα μπω και μέσα αρκεί να το προστατεύσω», φέρεται, σύμφωνα με το magnesianews.gr, ότι δήλωσε.

Παρούσα στην εκδίκαση της υπόθεσης ήταν και η αδερφή της 32χρονης, η οποία δήλωσε πως η αδερφή της δεν είναι αρνήτρια, αλλά έφτασε στο σημείο να μην στέλνει το παιδί στο σχολείο επειδή φοβόνταν μην κολλήσει το παιδί και μην μεταφέρει τον ιό και στο σπίτι, ενώ σε δηλώσεις της είπε ότι το παιδί πήγε σήμερα στο σχολείο.

«Εμείς το πηγαίναμε κανονικά σχολείο μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Όταν εμφανίστηκαν κρούσματα σταματήσαμε να το πηγαίνουμε», είπε ο πατέρας της 11χρονης μαθήτριας, επισημαίνοντας πως πήραν και tablet για να παρακολουθεί τηλεκπαίδευση, ενώ τόνισε ότι η κόρη του συμμετείχε και στην γιορτή για την 28η Οκτωβρίου.

έλος, ο πατέρας της 11χρονης παραδέχτηκε ότι δεν κανένας από την οικογένεια δεν έχει εμβολιαστεί.