Το πρώτο καλό νέο μετά το τραγικό ναυάγιο πλοίο που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά της Φολεγάνδρου ήρθε πριν από λίγο

Το πρώτο καλό νέο από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Φολεγάνδρου ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (22/12) οι λιμενικές Αρχές.

το σκάφος, σύμφωνα με αναφορές των 12 διασωθέντων, επέβαιναν συνολικά 32 άτομα, ενώ άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 50 ανθρώπους.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις χαμηλές θερμοκρασίες, κατέστη εφικτό να εντοπιστεί και να περισυλλεγεί σώος ένας ακόμα άνδρας από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολεγάνδρου.

Ο άνδρας μεταφέρεται αυτή την ώρα στη Σαντορίνη προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι έρευνες για τους υπόλοιπους αγνοούμενους του ναυαγίου συνεχίζονται.

Αργά το απόγευμα,  δύο άνδρες εντοπίστηκαν νεκροί στη ίδια θαλάσσια περιοχή. Οι σοροί μεταφέρθηκαν επίσης στη Σαντορίνη προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση και να διαπιστωθούν και τυπικά τα αίτια θανάτου.

Αναζητούνται τουλάχιστον 14 άτομα

πό νωρίς το μεσημέρι, οι λιμενικές αρχές αναζητούν 17 ακόμη ανθρώπους. Το σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη και ύστερα από εισροή υδάτων και βυθίστηκε σε βάθος 500 μέτρων σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

τις έρευνες συμμετέχουν, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης τρία περιπολικά σκάφη, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, πέντε παραπλέοντα πλοία και τρία ιδιωτικά σκάφη.