Ποινή κάθειρξης 8 ετών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου στον άνδρα που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με 14χρονο επέβαλε. Ο άνδρας κρατείται ήδη στις φυλακές της Τρίπολης.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, για «γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας».

Σύμφωνα με τη dikokratiki.gr,  τον Ιανουάριο 2020, στην Κω τέλεσε στο σπίτι του ανάρμοστες γενετήσιες πράξεις με τον 14χρονο, ενώ επιπλέον του αποδίδεται ότι φωτογράφιζε κατ’ επανάληψη γυμνό τον ανήλικο.

Ο άνδρας αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι στις αρχές της σχολικής χρονιάς του 2019 μετέβη ο 14χρονος μαζί με τον ανιψιό του και δύο φίλους του στην οικία του και έκτοτε οι δύο πρώτοι τον επισκέπτονταν συχνά.

Ισχυρίζεται επίσης πως ζήτησε από το παιδί να τηλεφωνήσει στον πατέρα του και ο νεαρός τον διαβεβαίωσε πως ο πατέρας του δεν είχε αντίρρηση στις επισκέψεις του.

Υπήρξαν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ακόμη δύο επισκέψεις και σε μια εξ αυτών έγραψε ο ανήλικος σε σημειώματα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στην οικογένειά του και του τα παρέδωσε.

Υποστηρίζει επίσης ότι ο 14χρονος έκανε χρήση του τηλεφώνου και του υπολογιστή του εν αγνοία του και πως όταν το διαπίστωσε τον επέπληξε, ενώ κάποια άλλη στιγμή το παιδί του παραπονέθηκε για κνησμό στο πέος του και επειδή είχε προϋπηρεσία ως εθελοντής βοηθός νοσηλευτή του είπε ότι θα πρέπει να συζητήσει με τους γονείς του επειδή εκείνοι έχουν κηδεμονία του.