Tο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων αλλά και της εστίασης ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μέχρι το τέλος Μαρτίου και στη συνέχεια να προχωρήσει σε σταδιακό άνοιγμα των εξωτερικών χώρων στην εστίαση.

Σύμφωνα με την κ. Πελώνη, σε επόμενο στάδιο, και πάντα με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, θα γίνει η επανεκκίνηση του τουρισμού.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων στις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού, αναφέροντας μάλιστα ότι στην Αττική η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι από μεταλλαγμένη στελέχη του ιού.

Είμαστε, όμως, στο τελευταίο μίλι του Μαραθώνιου και είναι υποχρέωση όλων να ανταποκριθούμε στις εισηγήσεις των ειδικών, είπε χαρακτηριστικά. Είναι, άλλωστε, περισσότερο από βέβαιο ότι χωρίς τα μέτρα των τελευταίων εβδομάδων το επιδημιολογικό φορτίο θα ήταν ακόμα βαρύτερο. Ας μην ξεχνάμε τι έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και αλλού.

Επεσήμανε επίσης ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη.