Η μέλλουσα νονά του παιδιού ήταν εκείνη που έζησε τις τραγικές στιγμές με τον θάνατο του βρέφους στην Πάτρα. Για παθολογικά αίτια, όχι πάντως κάποια λοίμωξη ή και κακοποίηση στο μωρό, έκανε λόγο ο διοικητής του «Καραμανδάνειου».

Η μελλοντική νονά του βρέφους ήταν εκείνη που μετέφερε το 6,5 μηνών κοριτσάκι με το ασθενοφόρο στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, καθώς η μητέρα εργαζόταν, αναφέρει στο thebest.gr o διοικητής του νοσοκομείου Παύλος Αθανασόπουλος.

Όπως τονίζει, το 6,5 μηνών κοριτσάκι διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και ήταν ήδη νεκρό. Δυστυχώς, οι επανειλημμένες προσπάθειες ανάνηψης του μωρού, επί μία σχεδόν ώρα, δεν απέδωσαν.

Στη συνέχεια το βρέφος διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

Ο διοικητής επισημαίνει ότι το βρέφος προ διμήνου είχε νοσηλευτεί στο «Καραμανδάνειο» λόγω σπασμών που είχε παρουσιάσει.

Είχε προηγηθεί νοσηλεία δέκα ημερών

Παρέμεινε για δέκα ημέρες στο νοσοκομείο κάνοντας πληθώρα εξετάσεων χωρίς να βρεθεί κάτι», ανέφερε.

Είπε, επίσης, ότι ο νευρολόγος προληπτικά το είχε βάλει σε αγωγή, ώστε να το βλέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα, όταν πήρε εξιτήριο. «Το τελευταίο ραντεβού τους ήταν στις 21 Ιανουαρίου, αλλά δεν το έφεραν», είπε ο Π. Αθανασόπουλος.