Γεγονός είναι δυστυχώς τα πρώτα μαζικά «λουκέτα» στον χώρο της εστίασης, η οποία παραμένει κλειστή από τις αρχές Νοεμβρίου και η επανέναρξη λειτουργίας της δεν αναμένεται σύντομα. Κολωνάκι και Γκάζι στην Αθήνα, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και καταστήματα σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα στη Ρόδο, είναι περιοχές όπου εντοπίζονται ήδη πολλές επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης οι οποίες έκλεισαν οριστικά.

Τα σενάρια για επανέναρξη σύντομα της λειτουργίας του κλάδου «πάγωσε» ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στη Βουλή, ενώ οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους κατέστησαν σαφές στην κυβέρνηση ότι η επαναλειτουργία μόνο σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι βιώσιμη. Από το γεγονός και μόνο ότι ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον υπουργό Ανάπτυξης για το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου φαίνεται ότι δεν αναμένονται νεότερα σε αυτό το μέτωπο τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Οι περιοχές

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μιλώντας στην «Καθημερινή», ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), επικεφαλής ταυτόχρονα και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), περί τις 40 επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, καφέ, μπαρ) στην περιοχή του Κολωνακίου, κυρίως στις οδούς Σκουφά και Βαλαωρίτου, έχουν κλείσει οριστικά.