Ανοιχτά είναι σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με click away για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Ειδικότερα, τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Από τις 8:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα θα είναι ανοιχτά και τα κρεοπωλεία, όπως και η Βαρβάκειος αγορά που θα λειτουργήσει έως τις πέντε το απόγευμα. Μέχρι τις 21:00 το βράδυ θα λειτουργήσουν τα ζαχαροπλαστεία.

Τα καταστήματα που λειτουργούν με click away είναι ανοιχτά προαιρετικά από τις 7:00 έως τις 21:00 για τα ψώνια της Πρωτοχρονιάς. Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

Την Πρωτοχρονιά εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά.

Πώς θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου τα σούπερ μάρκετ παραδοσιακά μένουν κλειστά λόγω απογραφής.

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων. Οι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους στέλνοντας sms με τον αριθμό 2 στο 13033, ωστόσο τα φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να ανοίξουν από τις 7:00 έως 21:00.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει:

Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων.

έσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

πόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

ιδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

ράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

πενθυμίζεται ότι για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.