"Είναι ο έρωτας", αναφέρθηκε  στο ιταλικό κοινοβούλιο, όμως για τον προέδρο της Βουλής, δεν είναι όλοι οι χώροι ίδιοι.

Προτάσεις γάμου έχουμε δει παντού. Σε γήπεδα, σε ελικόπτερα, σε υποβρύχια, σε νοσοκομεία...

τη βουλή όμως την αρχή την έκανε ο  βουλευτής της ακροδεξιάς Φλάβιο Ντι Μούρο, ο οποίος αγνοώντας ότι η συζήτηση αφορούσε  τα έργα αποκατάστασης των σεισμοπαθών της Ιταλίας (λίγο πιο σοβαρό θέμα, από τις παντρειές των πολιτικών _ δεν συμφωνείτε;) άδραξε την ευκαιρία της παρέμβασής του για να κάνει πρόταση γάμου στην αγπημένη  του Ελίζα Ντε Λέο, που εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσε τη συνεδρίαση της Βουλής από τα θεωρεία για το κοινό.

«Συγχωρήστε μου που διακόπτω τη σημαντική αυτή διαδικασία, αλλά για εμένα αυτή είναι μία ιδιαίτερη ημέρα», είπε από το μικρόφωνο ο Ντι Μούρο και κρατώντας το κουτάκι με το δαχτυλίδι, απευθύνθηκε στα θεωρεία και ρώτησε: «Ελίζα, θέλεις να με παντρευτείς;».

Η δήλωση του βουλευτή της Λέγκας προκάλεσε πανδαιμόνιο στο κοινοβούλιο. Άλλοι συνάδελφοί του χεροκρότησαν, άλλοι τον συνεχάρησαν και κάποιοι άλλοι απλώς είπαν πως "είναι ο έρωτας"!

αντίδραση ωστόσο του προέδρου της Βουλής Ρομπέρτο Φίκο δεν έδειξε να συμμερίζεται την ευτυχία των μελλόνυφων, αφού ανακάλεσε τους πάντες στην τάξη λέγοντας: «Kατανοώ την περίσταση, όμως δεν θεωρώ προσήκον να χρησιμοποιείται μία κοινοβουλευτική παρέμβαση για τέτοιους σκοπούς».

Θέλει και ό έρωτας το μέτρο του...

είτε το video: