Όνειρο απατηλό οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας  στον ΣΚΑΪ.

?ν χαρακτηρίσουμε μια περιοχή "χαλαρή", θα υπάρξει γενικότερη χαλάρωση. Προέχει να τηρούμε τα μέτρα για να ρίξουμε το φορτίο σε όλη την επικράτεια", είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον τρόπο που θα γίνει το μερικό "άνοιγμα" της αγοράς κυρίως, θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε "το ολικό σχέδιο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο οδικός χάρτης για το πώς θα γίνει το άνοιγμα. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα αμιγώς εποχικά καταστήματα μετά θα δούμε τι θα ανοίξει.

Οι πολίτες ζητούν να ανοίξουμε με ασφάλεια, θα πάρουμε τις αποφάσεις βάσει των εισηγήσεων των ειδικών. Εμείς τους ακολουθούμε.

Όταν έχουμε εισηγήσεις της επιτροπής, τις λαμβάνουμε υπόψη. Για την παράταση του lockdown δεν μπήκαμε σε αυτή τη συζήτηση".

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε επίσης και στον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις από την κυβέρνηση και την επιτροπή:

?ξετάζουμε πολλούς δείκτες, όχι μόνο τα κρούσματα, αλλά και σε τι κατάσταση είναι το ΕΣΥ. Πρέπει να σταθμιστεί ο δείκτης θετικότητας που βαίνει μειούμενος, αλλά όχι με τον ρυθμό που θα θέλαμε. Το Rt επίσης πέφτει πιο αργά, κάτι που δείχνει γιατί τα κρούσματα δεν έχουν πέσει όσο θα περιμέναμε. Θετικό είναι ότι υπάρχουν πιο πολλές ελεύθερες κλίνες, όμως δυστυχώς οι ΜΕΘ γεμίζουν".

Σε ερώτηση για το τι δεν πήγε καλά και δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις, απάντησε:

?τη βόρεια Ελλάδα είδαμε στοιχεία με εισόδους και εξόδους από τη χώρα και διαπεριφερειακές μετακινήσεις", ενώ για το αν υπήρξαν εισηγήσεις για ακόμα αυστηρότερα μέτρα από την Επιτροπή, είπε: