Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους, ο 53χρονος επιχειρηματίας και ο 34χρονος αστυνομικός, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εξαπατούσαν δανειολήπτες.

Οι φερόμενοι ως δράστες υπόσχονταν την υπαγωγή των δανειοληπτών σε ρύθμιση, ακόμη και χωρίς τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, τους επιβλήθηκε υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα,  και εγγυοδοσία 5 χιλιάδων ευρώ στον επιχειρηματία και 3 χιλιάδων ευρώ στον αστυνομικό, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Και οι δύο αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται, ο δε επιχειρηματίας υποστήριξε σθεναρά ότι όλες οι δραστηριότητές του είναι καθόλα νόμιμες.

Ανέφερε δε ότι έχει φέρει εις πέρα περίπου 190 υποθέσεις που του ανέθεταν οι πελάτες του, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί οποιαδήποτε διαφωνία κάποιον από αυτούς να αντιμετωπίζεται ως εξαπάτηση.

Οι κατηγορίες για τις οποίες απολογήθηκαν αφορούν ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία), απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.