Την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου , όπως και πρωτόδικα, πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο χειριστικό, με αίσθηση μεγαλείου, που πιστεύει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες.

 
«Ο κατηγορούμενος δεν δίστασε να βάλει το μωρό πάνω στη νεκρή μητέρα του, την οποία ο ίδιος είχε σκοτώσει, δεν δίστασε να πάρει το παιδί στην κηδεία της Καρολάιν, δεν δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από την μητέρα της για το φέρετρο. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισσισμού τότε τι είναι;» τόνισε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και προσέθεσε:

«Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου. Το κίνητρό του ήταν εκδικητικό, το θύμα τόλμησε να πάει κόντρα στα σχέδια του. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δίκη, η παραίτηση του στο Εφετείο μου προκαλεί έκπληξη. Κάτι πρέπει να σημαίνει. Πρέπει το δικαστήριο να λάβει υπόψη τη στιγμή που το έκανε, ενώ είχε ξεκινήσει η δίκη. Αν θυμάστε δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανέφερε η κ. Ηγουμενάκη ότι της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;».

 
Ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το ελαφρυντικό που ζητά ο κατηγορούμενος, ότι δηλαδή τέλεσε το έγκλημά του σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής. «Λέει ότι την αγκάλιασε τόσο σφιχτά που δεν αντιδρούσε μετά. Δεν αντέχει αυτό σε αξιολόγηση. Ο κατηγορούμενος νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους. Η κ. Μυλωνοπούλου έχει καταθέσει ότι είδε χειριστικά στοιχεία στον κατηγορούμενο, τον κατάλαβε και τον άφησε να πιστεύει πως την κοροϊδεύει για να παρακολουθεί το ζευγάρι».

 
Μάλιστα ο εισαγγελέας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κάμερα στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά να είχε τοποθετηθεί από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τη σύζυγο του. «Η Καρολάιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Της έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος. Το κορίτσι ήταν 15-16 ετών τότε, θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μα σχέση συνεξάρτησης. Η Καρολάιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλικίωσή της. Λήφθηκαν άραγε αυτές οι αποφάσεις με δική της πρωτοβουλία ή κάποιου άλλου; ….Ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο πρώτου βαθμού. Ούτε ενδεχόμενο, ούτε τίποτα. Είχε επιδίωξη να σκοτώσει».

Την απόφαση δικαστών και ενόρκων του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τη στυγερή δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς θα ακούσει αύριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και 11,5 έτη κάθειρξη