Ο δάσκαλος του ολοήμερου στο σχολείο στις Σέρρες είδε, μπροστά στα μάτια του τη βαριά σιδερένια πόρτα του λεβητοστάσιου να εκσφενδονίζεται και να σκοτώνει τον 11χρονο Βασίλη.
Με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή, περιγράφει, όπως θυμάται, τι έγινε το μεσημέρι που κόπηκε το νήμα της ζωής του μικρού μαθητή.

Λουλούδια για τον Βασίλη
Στο σχολείο, που άλλοτε έσφυζε από ζωή, που ακούγονταν τα γέλια και η φωνές των μαθητών, τώρα απόλυτη, νεκρική σιωπή.

Στην είσοδο, κάποια παιδιά αφήνουν από ένα λευκό τριαντάφυλλο για τον Βασίλη και από την άλλη πλευρά του κτιρίου, η εικόνα της απόλυτης καταστροφής και του θανάτου.

Η σιδερένια πόρτα που σκότωσε τον Βασίλη, ο χώρος που έπαιζε με τους φίλους του και τα συντρίμμια παντού, μέσα και έξω από το λεβητοστάσιο, μαρτυρούν τον εφιάλτη. Κομμάτια μπετό από τον τοίχο, κάγκελα και σίδερα λυγισμένα και σπασμένα από το ωστικό κύμα και τη φονική έκρηξη.

Αναζητούνται ευθύνες
Το πρωί, ο 52χρονος εργολάβος που είχε αναλάβει τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα έως ότου πάρει στα χέρια του το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που έχουν αναλάβει να διευκρινίσουν την αιτία της τραγωδίας.

Το ίδιο συνεργείο τεχνικών, 25 λεπτά μετά τη φονική έκρηξη, χωρίς να γνωρίζουν τι είχε συμβεί στο 9ο σχολείο, πήγαν και σε άλλο δημοτικό της περιοχής για να κάνουν συντήρηση στον καυστήρα.

Κι ενώ αναζητούνται οι ευθύνες για τον χαμό του παιδιού στο προαύλιο του σχολείου του, δάσκαλοι και γονείς σήμερα θα συναντήσουν ψυχολόγους, προκειμένου να τους βοηθήσουν να βρεθεί τρόπος να διαχειριστούν την τραγωδία και να στηρίξουν τους μικρούς μαθητές.

Ο Γιώργος Κοτσάνπαπας, πρόεδρος συντηρητών καυστήρων Σερρών μιλώντας στο Live News επεξήγησε το μοιραίο λάθος που προκάλεσε τη φονική έκρηξη: «Ο τεχνικός ξέχασε να ελέγξει τον καυστήρα πριν γίνει η έκρηξη, συγκεκριμένα αμέλησαν να απενεργοποιήσουν τον καυστήρα κι έτσι έγινε η έκρηξη».